הקו הירוק: שלושה גשרים המובילים לעתיד תחבורתי חדש בתל אביב

מבט מערבה על שלושת הגשרים מעל נתיבי איילון
הקו הירוק של הרכבת הקלה בתל אביב, שנמצא בעיצומו של תהליך בנייה, כולל את אחד הפרויקטים התחבורתיים המורכבים ביותר בעיר – שלושה גשרים מקשרים וחדשניים שיעצבו את הדרך שלנו אל תחבורה ציבורית נוחה ומהירה יותר.
הגשר הראשון, גשר איילון, הוא אחד המרכיבים המרכזיים בקו הירוק. אורכו 210 מטרים, ורוחבו כ-16 מטרים. גשר זה עובר מעל נתיבי איילון, מחבר בין תחנות הרכבת הקלה ומספק תחבורה יעילה לעיר. גשר איילון כולל מסילה לרכבת, ומעבר להולכי רגל ברוחב של 3.5 מטר, כך שיתאים הן לנוסעי הרכבת והן להולכי רגל הנעים באזור.

מבט לגשרים מדרום
לצמוד לגשר איילון נמצא גשר הירידים, שאורכו כ-50 מטרים, והוא שיקשר בין תחנת הרכבת הקלה לתחנת רכבת ישראל. גשר זה מתכנן לספק חיבור ישיר ונוח בין התחבורה העירונית לבין תחנת רכבת ישראל, ובכך לשפר את נגישות התחבורה בתל אביב.
הגשר השלישי והאחרון במתחם הוא גשר גני יהושע, שמחבר את שדרות רוקח לפארק הירקון גני יהושע. גשר זה יהווה חלק חשוב בשדרוג התחבורה הציבורית ויאפשר למיליוני תושבים ומבקרים להגיע בקלות ובמהירות לפארק הירקון, אחד מאתרי הבילוי הפופולריים בעיר.

מבט אל שלושת הגשרים מעל גשר גני יהושע
הרכבת שתעבור על גשר איילון תצא ממנהרת רוזנפלד, שתהיה ממוקמת ברחוב חיים לבנון הסמוך לאוניברסיטת תל אביב. המנהרה תצא בדיוק מתחת למעונות הסטודנטים, כך שתהיה נגישות נוחה ומהירה לאזור המזרחי של העיר.
הפרויקט מנוהל על ידי צוות מקצועי בנת"ע. בראש הצוות עומדת ענת טוקר אלפרט, משנה למנכ"ל קו ירוק. מתן פלד, מנהל אגף ביצוע קו ירוק, אחראי על ביצוע הפרויקט. תום סגל מנהל את מחלקת ביצוע קו ירוק.

היציאה אל הגשרים ממנהרת רוזנפלד
הביצוע מתבצע בשיתוף פעולה עם חברת אלקטרה תשתיות. היא הקבלן הראשי בפרויקט. קבלן המשנה הוא חברת הגבעה. התכנון נעשה על ידי משרד ינון רוקח אשכנזי. אדריכל הגשר הוא מארק מימרם. הפיקוח מתבצע על ידי פוירשטיין גזית.
הקו הירוק ישנה את תחבורת הציבור בתל אביב. הוא יספק פתרון תחבורתי יעיל ונגיש לתושבים ולעוברים בעיר.

מבט לתחנת הרכבת הצמודה לגשר הירידים
מזמין הפרויקט הינו חברת נת"ע האחראית על תכנון הקמת מערכת הסעת ההמונים של מטרופולין תל אביב.
חברת טוטם ליוותה את כל תהליך ההמחשה של הפרויקט: החל מיצירת הדמיות לכל אחד מהגשרים והמנהרה ועד להפקת סרט המציג את הפרויקט ותהליך בנייתו.
לצפייה במגוון הדמיות הפרויקט, בביצוע חברת טוטם, לחצו כאן.
כדי להתעדכן בהדמיות האחרונות שביצעה חברת טוטם לחצו על עמוד הפרויקטים.
מאמר מומלץ: לחצו כאן כדי לצפות בפרויקט קירויי איילון.
כתבות ומאמרים נוספים בנושאי הדמיה ממוחשבת ניתן לראות בעמוד סיפורי הצלחה באתר.